Ir a la web del Ministerio de Defensa

Organització

Cecretaria de Estado directora del Centro Nacional de Inteligencia - Dña. Esperanza Casteleiro

El CNI, adscrit al Ministeri de Defensa, està present tant a Espanya com en altres estats on Espanya té interessos econòmics, polítics o vinculats a la seguretat. Tot allò relacionat amb les activitats del Centre Nacional d’Intel•ligència, la seva organització i estructura interna, mitjans i procediments, personal, instal•lacions, bases i centres de dades, fonts d’informació, així com qualsevol informació o dada que pugui revelar detalls sobre l’esmentat abans, constitueixen informació classificada amb el grau de secret.

Organigrama del Centre Nacional d'Intel·ligència
Organigrama del Centro Nacional de Inteligencia
  • Secretària d’Estat directora

    Donya Esperanza Casteleiro Llamazares va ser nomenada secretària d'Estat directora del Centre Nacional d'Intel·ligència el 10 de maig de 2022.

    Donya Esperanza Casteleiro ha desenvolupat gairebé tota la seva vida professional en el Servei d'Intel·ligència espanyol, primer en el CESID i posteriorment en el CNI, on ha ocupat diferents càrrecs de rellevància, entre els quals destaca el de secretària general entre 2004 i 2008. Al juny de 2018 va ser nomenada directora de Gabinet de la ministra de Defensa, Margarita Robles, i posteriorment va ser nomenada secretària d'Estat de Defensa l'1 de juliol de 2020, càrrec que ha exercit fins a maig de 2022, quan ha estat nomenada secretària d'Estat directora del CNI.

  • Secretari general

    Sr. Arturo Relanzón Sánchez-Gabriel va ser nomenat secretari general del Centro Nacional de Inteligencia el 18 de febrer de 2020.

    Arturo Relanzón, va ingressar al CESID el febrer de 1989 després d’una llarga carrera militar. Des d’aleshores, a més d’haver ocupat diversos càrrecs de representació del CNI a l’exterior, ha format part d’unitats operatives i d’Intel•ligència.