CNI-Centro Nacional de Inteligencia

Govern d’Espanya Anar al Ministeri de Defensa

Zona de cabecera

Zona de logotipos

Pàgina d’inici del Centre Nacional d’Intel·ligència

Elección de idioma, Menú superior y Zona de búsquedas

Zona de contenidos

Localizador

Inici > Com funciona el CNI?

Contenido principal

Com funciona el CNI?

Sota la direcció del Govern, que anualment determina els objectius d´informació en la Directiva d´Intel·ligència, el CNI exerceix aquestes missions mitjançant l´obtenció d´informació que no es troba en els canals tradicionals, ja sigui dins o fora d´Espanya, utilitzant els seus propis mitjans i procediments.

Posteriorment, aquesta informació es sotmet a un procés d´avaluació i análisi per determinar si és fiable i d´interès pels objectius establerts pel Govern. La informació que resulta es recull i s´interpreta de manera que el producte final sigui útil per als responsables del procés de la presa de decisions. El producte final es coneix com intel·ligència.

La informació que obté el CNI i les anàlisis posteriors es remeten al President del Govern i als Ministres. Els Ministeris que normalment reben els informes que elabora el CNI són els d´Afers Estrangers i Cooperació, Defensa e Interior. El CNI també informa a altres departaments de l´Administració de l´Estat.

Quan el Servei obté una informació de qualsevol esdeveniment que requereixi una acció immediata o que constitueixi un delicte, informa, depenent de la naturalesa de l´assumpte, o al Govern – en suport al procés de presa de decisions- o a les Forces de Seguretat de l´Estat, per a que aquests puguin prendre les mesures necessàries.

Els membres del CNI no són agents de l´autoritat, llevat d´aquells que s´encarreguen de la protecció del personal i de les instal.lacions del Centre.

El CNI és un organisme de suport al procés de la presa de decisions i la seva missió acaba allà on comença la d´altres organismes estatals encarregats de les funcions de la presa de decisions. Així, les accions basades en el seus informes no són responsabilitat del CNI.

Com funciona el CNI?


Zona de pie de página

Anar al Validador de nivell AA d’accessibilitat. S’obrirà una nova finestra.